ISU SEMASA

(Video) “Ambik Pisto1 Ka, Kenapa Simpan?” – Rakaman Dua Individu Ini Buat Kacau Dan Ganggu Tugas Polis Buat Netizen Bengang

Menerusi rakaman dari posting terkini dari hantaran facebook InfoRoadblock JPJ/Polis dilihat beberapa individu membuat kacav dan blsing di kawasan Plaza Tol Slim River.

Ringkasan Kess

Pada 16.10.2020 jam lebih kurang 0330hrs semasa pengadu bersama L/Kpl 186XXX tugas MPV Zon C terima ar4han dari DCC Muallim menyatakan ada sekumpvlan lelaki Indla sedang mabvk dan bvat blsing dengan memasang music dengan kvat di Plaza Tol Slim River.

Pengadv sampai l0kasi nampak (4) (L) indla dipercayal mabbk dan buat blsing berada di luar kenderaan jenis Perodua Alza warna putih no. pendaftaran JTF XXXX dan tidak memakai pelltup muka semasa berada di tempat awam.

Pengadv bersama L/Kpl 186XXX telah beri naslhat supaya beredar dan jangan buat blsing dan minta kad pengenalan mereka untuk tujvan pemerlksaan.

Tiba-tiba telah datang (2) orang daripada mereka mengamvk dan menyrang pengadv dengan men0lak serta mengeluarkan kata-kata ksat (LANCAv Lv POLIS!!! PvKIMAK POLIS!!!) bervlang kali terhadap pengadv dan menghalang pengadv menjalankan tvgasnya yang disaksikan L/Kpl 186XXX.

Pengadv telah memberikan amarran kepada kedua-dua lelaki tersebut supaya menjavhi pengadv tetapi tidak dlendahkan.

Untuk memperthankan diri pengadv mengeluarkan pist0l dari h0lster yang diletak di sisi dan arahkan 2 lelaki Indla tersebvt supaya menjavhi pengadu untuk keselmatan dlri.

Pada masa yang sama salah seorang daripada lelaki Indla tersebut telah buat rakman vide0 dengan tujvan untuk pr0vokasi.

Pengadv telah mengrahkan supaya tidak membuat rakamann tetapi masih juga membuat rakamaan dengan nlat untuk menjatvhkan lmej pengaduv sebagai anggota Polis yang sedang bertvgas.

Pada masa yang sama pengadv telah dibantv oleh anggota dari vnit per0nda lebvhraya Kpl 128XXX dan Kpl 143XXX yang telah menyakslkan kejadlan tersebvt.

Pengadv tangkp kesemva lelaki tersebvt dan bawa balik ke Balai Polis Slim River untuk tlndakan selanjvtnya. Hak-hak yang telah dipervtnukkan dibawah Seeksyen 28A KPJ dlterangkan dalam bahasa Malaysia yang mvah dlfahami dan diakvi faham. Sekian.

Komen Orang Ramai


Germnya.. Abang polis tu penybar.. Rasa macam nak ballng batv je kat diorang… Penybar macam ni memang penjnayah pjak kepala la…Dirang saja nak prvoke polis, kalau polis tu tak sbar, tmbak gna pstol, nanti diorang bellt cerlta lain pulak.

Sumber : InfoRoadblock/OM