Keluarga

Suami pura-pura tidur masa tu. Tepat pukul 2 pagi dia senyap-senyap bangun pergi bilik air. Terkejut Beruk Suami intai tengok apa yang dia buat

Aku pinjam fb kawan sebab aku tiada fb..

Hide profile ye..Macam ni.. Apa perasaan korang dapat bini yang rasa dia ni seorang yang bujang..

Tak mengaku diri tu dah berkahwin..

Selama ini,, aku hormat dia sebagai seorang isteri tapi dia langsung tak hormat aku sebagai suami..

Aku biarkan dia leka dengan media sosial sampai aku leka tanggung jawab aku sebagai suami..

Selama ni aku tak tahu pun apa yang dia post kat fb..

Sampai satu masa tu dia diviral kan sebab post perkara yang tak senonoh dalam fb.. Mula-mula tu aku tak percaya..

Lepastu aku pinjam fb kawan aku ni untuk stalk dia..Sampai hati dia.. Post pasal aib aku, keluarga aku min..

Dia memperburuk-burukan nama baik keluarga aku..

Bila aku scroll-scroll lagi aku jumpa gambar tak senonoh dia.. Bukan main lelaki komen..

Cakap hot la,, comel la.. Lepastu aku ternampak satu posting ni..

Posting dia lebih kurang macam ni “Like gambar saya sampai mencecah 500likes..

Nanti saya buat live pukul 2a.m”..Isteri aku ni memang selalu tidur lewat min..

Jadi aku tak hairan pun dari dulu.. Aku pun perati kan gerak-geri dia..

Aku pura-pura tidur sampai berdengkur.. Aku perhatikan dia perlahan-lahan bangun dari katil lepas tu pergi ke bilik mandi..

Aku pun ikut dia dari berlakang.. Sampai ke bilik mandi Aku dengar bunyi air je dalam tu..

Lepastu aku intai.. Korang tahu apa yang dia buat?? Dia buat live min.. Live secara tak berpakaian.

Aku sergah pintu tu dengan tiba-tiba.. Dia terkejut.. Aku rampas hand phone dia lepastu aku ajak dia pergi keruang tamu..

Malam tu memang brbalah besar kami min.. Saakit nya hati aku dia buat macam ni..

Sim dia aku patahkan.. Hand phone dia aku pecahkan.. Tak sangka selama ni aku bekerja 2 shift siang dan malam,, ini kerja dia selama ini..

Aku sayangkan dia,, aku kutip dia sebab mak ayah dia buangkan dia lepas dia kantoi hisap benda terlarang dulu..

Patut lah berpisah dengan bekas suami sebelum ni..

Aku dulu memang tak percaya dia ni kaki bahan terlarang,, kaki lelaki dulu-dulu..

Malam tu jugak dia mengaku segalanya.. Dia mengaku pernah ada hubungan dengan beberapa orang lelaki termasuk kawan baik aku sendiri!!

Dia mengaku dia pernah terlanjur dengan kawan aku sampai trbunting!!

Tapi dia buang ank dalam kandungan tu.. Post di fb pasal dia keguguran..

Punca keguguran aku selalu push dia untuk kuruskan badan.. Aku ni tak pernah pun hina fizikal dia..

Dia tu gemuk sangat min. Sampai 110kg berat dia..Tapi sampai hati dia tuduh aku atas punca keguguran tu..

Semua yang komen backup dia bagai aku ni suami yang dayus.. Elok lah dia keguguran masa tu..

Sebab aku tak nak bela anak bukan dari benih aku..

Awal pagi tu aku panggil mak ayah aku dan semua adik beradik aku datang ke rumah..

Aku panggil jugak mak ayah dia supaya datang ke rumah.. Bersaksi kan kedua-dua belah pihak,,

Aku lepaskan dia dengan talak 1..Aku suruh mak ayah dia ambik dia semula.

Macam mana aku ambik dia secara baik dulu,, aku pulangkan balik dia secara baik..

Aku ceritakan segala-galanya depan keluarga kitorang.. Biarlah dia malu,, selama ini dia tak pernah pun malu post perkara yang tak senonoh dalam fb..

Aku pesan kat lelaki luar sana,, jangan biarkan isteri anda leka dengan media sosial..

Selalu check hand phone isteri anda.. Itu je yang aku nak pesan.. Sekarang aku on the way nak pergi court..

Semoga dipermudahkan urusan aku nanti..

Sumber : KRT